Twaalf te overwegen punten alvorens een Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Consultant in te huren

Wanneer een klein, middelgroot of groot bedrijf een competente consultant voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) nodig heeft, zijn er vier opties beschikbaar:

1 – Stel een team van interne webmasters, programmeurs en marketeers samen om het werk te doen.

2 – De opdracht contracteren met een gespecialiseerd SEO-bedrijf.

3 – Plaats een advertentie om een ​​SEO-consultant in te huren om als werknemer in het bedrijf te werken.

4 – Vraag een interne SEO-consultant van een gespecialiseerd bedrijf om met hun personeel te werken zonder werknemer te zijn.

Dus, wat is de beste optie voor uw bedrijf? Er zijn veel punten om te overwegen voordat u uw beslissing neemt.

1 – Het samenstellen van uw interne team van webmasters en marketeers zal nooit werken: vanuit mijn lange ervaring zal het samenstellen van een team van interne webmasters, programmeurs en marketeers nooit slagen, omdat geen van hen voldoende ervaring heeft met optimalisatie. Bovendien realiseren ze zich niet wat de uitdagingen zijn waarmee ze worden geconfronteerd of de verborgen problemen waaraan hun website lijdt.

2 – Toepassing van de beste SEO-methoden: bij het starten van een online project werkt de interne SEO-consultant samen met uw managers om ervoor te zorgen dat de beste SEO-methoden worden toegepast op elk project, waardoor het veel sneller wordt om uw nieuwe webpagina’s te krijgen en andere internetpromotie-advertenties op de eerste pagina’s van Google en andere grote zoekmachines.

3 – SEO training seminars en workshops: een interne SEO consultant zal in staat zijn om SEO training seminars en workshops te organiseren voor verschillende afdelingen en verschillende niveaus van werknemers over hoe de beste SEO Practices in elk online project kunnen worden toegepast en opgenomen.

4 – Winstgevender en productievere ideeën: de dagelijkse discussies en de directe communicatie tussen een interne SEO-consultant en de bedrijfsbeheerders, managers, directeuren, programmeurs en webmasters zullen aan beide kanten veel nieuwe ideeën opleveren. Een eenvoudig idee of een suggestie in een dergelijke sfeer kan een enorm verschil maken bij het starten van een nieuwe campagne of het wijzigen van bestaande en meer winstgevende campagnes.

5 – De meest SEO-vriendelijke websites maken: een interne SEO-consultant zal gemakkelijker met uw managers kunnen samenwerken om de nodige aanpassingen of herontwerpen aan uw websites toe te passen om deze in de snelst mogelijke SEO-websites om te zetten tijd en met de minste inspanningen. Dit zorgt ervoor dat uw websites in de kortste tijd op de eerste pagina’s van Google, Yahoo, Bing en andere grote zoekmachines worden geplaatst.

6 – Gedetailleerde SEO-audit: in samenwerking met uw webmasters en programmeurs kan een interne SEO-consultant gemakkelijker een gedetailleerde SEO-audit uitvoeren om alle punten te vermelden die moeten worden gecorrigeerd of aangepast in uw website en in uw verschillende online advertentiecampagnes.

7 – Het selecteren van de meest effectieve en winstgevende zoekwoorden om te gebruiken voor optimalisatie: Door direct contact met uw personeel op verschillende afdelingen te hebben, kan de interne SEO-consultant het proces van het selecteren van de meest effectieve en winstgevende zoekwoorden in een mum van tijd voltooien, dus de het hele optimalisatieproces kan snel beginnen en effectiever en productiever worden.

8 – Social media marketing toevoegen als een integraal onderdeel van uw internetmarketingstrategieën: de interne SEO-consultant zal een directe relatie hebben met enkele geselecteerde werknemers op verschillende afdelingen om hen te trainen in het opbouwen van een solide aanwezigheid in verschillende Social Media-platforms . Een gezonde aanwezigheid op verschillende sociale media-platforms is een kostbaar en tijdrovend proces. Als u de interne SEO-consultant start en alleen toezicht houdt op de geselecteerde bedrijfsmedewerkers die de dagelijkse Social Media Marketing-activiteiten uitvoeren, zullen de kosten van het proces aanzienlijk dalen.

9 – Publicatie van persberichten: Omdat het in direct contact staat met verschillende bestuursniveaus, is het voor een interne SEO-consultant veel gemakkelijker om elke week tientallen ideeën voor nieuwe persberichten te vinden. Hij kan elke maand vele persberichten coördineren en publiceren om de producten en diensten van het bedrijf te promoten, de branding te verbeteren en honderden backlinks van hoge kwaliteit te creëren die de posities van veel zoekwoorden zullen plaatsen op de eerste pagina’s van Google, Yahoo, Bing en andere grote zoekmachines.

10 – Bloggen: een interne consultant heeft betere kansen om wekelijks veel blogberichten van verschillende afdelingen in de bedrijfsblogs te plaatsen. Een extern SEO-bedrijf zal niet in een vergelijkbare positie zijn om contact op te nemen met verschillende experts in het bedrijf om blogberichten te schrijven. Elke goed geschreven en geoptimaliseerde blogpost is een pluspunt en een getuigenis voor het bedrijf. Blogberichten zullen honderden backlinks van hoge kwaliteit creëren en de producten en diensten van het bedrijf promoten.